Wie zijn Wij

Telecom bestaat uit groep mensen van verschillende Scoutinggroepen. Deze groep wordt per evenement aangevult met vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor dat evenement. De hoofdtaak van het team is het verzorgen van de telecommunicatie bij evenementen, telefoniste taken, aanvraag van de benodigde vergunningen en overige berichtendiensten. Ook de communicatie met de hulpdiensten behoort tot het takenpakket.

Het team beschikt over een telefoonautomaat (100toestellen en een 80 Dect en 8 netlijnen ), verdeelkasten, kilometers kabel, diverse radionetten en vele portofoons maar ook Pc, netwerk en wifi zijn op een scouting events niet meer ondenkbaar . Voor dit alles is er een volledig ingerichte container voor het onderbrengen van deze apparatuur.

Bij grote evenementen wordt eventueel een beroep gedaan op de materialen die in beheer zijn bij andere scoutinggroepen in het land. Mocht er dan nog niet genoeg materiaal beschikbaar zijn, dan kan ook nog extern worden bij gehuurd.

Tijdens evenementen is de samenstelling van de groep meestal als volgt: 1/3 telecomtechnicus ,1/3 ICT en Netwerk ,1/3 Critical Communications

De leden van het team beschikken over een uitgebreide vakkennis op hun gebieden. Buiten de evenementen en activiteiten om, kan het team daarom ook adviezen geven of aanschaf, beheer en onderhoud van het materiaal binnen Scouting groepen en Locatie en evenementen